Subject Matter
The interaction between the EU Green Bond Regulation (EuGBR) and the Prospectus Regulation
Question
Article 14 of Regulation (EU) 2023/2631 on European green bonds (‘EuGB Regulation’) requires certain issuers to publish a prospectus approved under Regulation (EU) 2017/1129 (the ‘Prospectus Regulation’) in order to use the designation of ‘European Green Bond’ or ‘EuGB’. Article 10 of the EuGB Regulation sets out the requirements relating to the completion of an EuGB factsheet, while Article 15 sets out requirements relating to the publication of the EuGB factsheet.
In this regard, is it possible to publish the EuGB factsheet prior to the publication of a prospectus approved under the Prospectus Regulation? Moreover, is it possible to advertise a European Green Bond prior to the approval and publication of the prospectus? Please clarify the meaning ‘use of the designation’ in this context.
Level 1 Regulation
Prospectus Regulation 2017/1129