Subject Matter
Uncovered Credit Default Swap - Use of sovereign CDS index
Question
Article 15(2)(a) of the DR provides that “where the exposure being hedged relates to the Union or the Member States which have the euro as their currency, it shall be permissible to hedge it with an appropriate European or Euro area index of sovereign bond credit default swaps”. In cases where such indices are used, is it necessary to undertake a look through assessment of correlation and proportionality be to each underlying long position and reference obligation that underlies the index being used?
Level 1 Regulation
Short Selling Regulation (SSR) Regulation (EU) No 236/2012