Subject Matter
Prudential requirements - Operational risks
Question
(a) Is the definition of a “critical service provider” referred to in Article 68 of the RTS on CSD Requirements restricted to a party that has a contract to provide services to the CSD?
(b) Article 69 of the RTS on CSD Requirements refers to measures to be put in place to mitigate operational risks in the context of arrangements between a CSD and other market infrastructures. Does the reference to “market infrastructures” include trading venues?
(c) Do overnight deposits with a central bank, an authorised credit institution or a CSD authorised to provide banking-type ancillary services fulfil the requirements specified in Article 82(1) of the RTS on CSD Requirements?
(d) Do central banks providing cash settlement in central bank money for CSDs qualify as critical service providers referred to in Article 68 of the RTS on CSD Requirements?
(e) Does TARGET2-Securities (T2S) qualify as a critical service provider within the meaning of Article 68 of the RTS on CSD Requirements?
(f) In Article 82(2) of the RTS on CSD Requirements, does “access to financial instruments on the same business day when the decision to liquidate the financial instruments is taken” mean that these financial instruments should be liquidated on the same business day?
Level 1 Regulation
Central Securities Depositories Regulation (CSDR) Regulation (EU) No 909/2014- PTR- CSDR