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Question
Article 5(2) of MiCA states that “when a crypto-asset is admitted to trading on the initiative of
a trading platform and a crypto-asset white paper has not been published in accordance with




Article 9 in the cases required by this Regulation [emphasis added], the operator of that
trading platform for crypto-assets shall comply with the requirements set out in paragraph 1
of this Article”.

In turn, Article 9 requires offerors and persons seeking admission to trading of crypto-assets
other than ARTs or EMTSs to publish their crypto-asset white papers and any marketing
materials.

However, recital 22 of MiCA states that “Where crypto-assets have no identifiable issuer,
they should not fall within the scope of Title Il, 1ll or IV of this Regulation”.

Does the expression “in the cases required by this Regulation” mean that Article 5(2)
exempts operators of trading platforms from the requirements of Article 5 for crypto-assets
without an identifiable issuer?




