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Topic
Cross-border distribution of funds

Subject Matter
Premarketing of units or shares of AIFs

Question
Article 32a, paragraph 3, third sub-paragraph of Directive (EU) 2011/61/EU (as modified by
CBDF Directive) states the following: "(…) For a period of 36 months from the date referred
to in point (c) of the first subparagraph of paragraph 1, the AIFM shall not engage in pre-
marketing of units or shares of the EU AIFs referred to in the notification, or in respect of



similar investment strategies or investment ideas, in the Member State identified in the
notification referred to in paragraph 2.” How should "similar investment strategies or
investment ideas" be interpreted?


