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Subject Matter
Future incorporation by reference of financial information, which will be permitted once Article
19 PR is amended by the Listing Act

Question

Where shall the issuer incorporate by reference new annual or interim financial information in
the case of a base prospectus drawn up as separate documents or in the case of a
standalone tripartite prospectus? For how long this information may be incorporated by
reference?




ESMA Answer

06-06-2025

Original language

Answer provided by the European Commission in accordance with Article 16b(5) of the
ESMA Regulation

Where the base prospectus is drawn up as separate documents or in the case of a
standalone tripartite prospectus, new annual or interim financial information shall be
incorporated by reference in the registration document. That information can be incorporated
by reference for as long as the base prospectus or a standalone tripartite prospectus remains
valid.

Disclaimer:

The answers clarify provisions already contained in the applicable legislation. They do not
extend in any way the rights and obligations deriving from such legislation nor do they
introduce any additional requirements for the concerned operators and competent authorities.
The answers are merely intended to assist natural or legal persons, including competent
authorities and Union institutions and bodies in clarifying the application or implementation of
the relevant legal provisions. Only the Court of Justice of the European Union is competent to
authoritatively interpret Union law. The views expressed in the internal Commission Decision
cannot prejudge the position that the European Commission might take before the Union and
national courts.



