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Additional Information

Level 1 Regulation
Central Securities Depositories Regulation (CSDR) Regulation (EU) No 909/2014- PTR-
CSDR

Topic
CSD questions - Organisational requirements (governance arrangements, record keeping,
outsourcing, user committee)

Additional Legal Reference
Article 29(1a) of Regulation (EU) No 909/2014 (CSDR), as amended by Regulation (EU)
2023/2845 (CSDR Refit)

Subject Matter
Scope of issuers required to obtain and transmit to CSDs a valid LEI



Question
Does the new requirement under Article 29(1a) of Regulation (EU) No 909/2014 (CSDR), as
amended by Regulation (EU) 2023/2845 (CSDR Refit), apply to all issuers to whom a CSD
provides services?

Does the requirement also apply to issuers of securities in paper form, if the CSD provides
ancillary services to those issuers?

Does the obligation for issuers to obtain and transmit to the CSD a valid legal entity identifier
(LEI) apply only to new issuers to whom the CSD provides services, i.e. after the date of
entry into force of the requirement?


