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Topic
Crypto-Asset Service Provider (CASP)

Additional L egal Reference
Article 80

Subject Matter
Prohibition of monetary and non-monetary benefits under MiCA

Question
Does the prohibition set out under Article 80(2) to receive "remuneration, discount or non-
monetary benefit in return for routing orders received from clients" apply to the crypto-asset




services of receiving and transmitting orders on behalf of clients as well as the execution of
orders on behalf of clients?

ESMA Answer

29-01-2024

Original language

Yes.

Article 80(2) provides that “crypto-asset service providers receiving and transmitting orders
for crypto-assets on behalf of clients shall not receive any remuneration, discount or non-
monetary benefit in return for routing orders received from clients [... ] to another crypto-
asset service provider”, meaning that it is prohibited to receive payments or benefits when
providing the service of receiving and transmitting orders for crypto-assets on behalf of
clients.

In addition, Article 80(2) provides that “crypto-asset service providers receiving and
transmitting orders for crypto-assets on behalf of clients shall not receive any remuneration,
discount or non-monetary benefit in return for routing orders received from clients to a
particular trading platform for crypto-assets...” meaning that it is prohibited to receive
payments or benefits when providing the service of executing orders for crypto-assets on
behalf of clients.



