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Articles 60 and 143

Subject Matter
Interaction between Article 60 notifications and the CASP transitional phase

Question
Can financial entities referred to in Article 60 MiCA which provided crypto-asset services
according to applicable law before 30 December 2024 rely on the transitional provision of




Article 143(3) MICA even if they are not required to seek an authorisation under Article 63
MICA?
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Original language

Answer provided by the European Commission

Yes. Article 143(3) MICA provides that all crypto asset service providers that provided their
services in accordance with applicable law before 30 December 2024 may benefit from the
transitional period introduced in that provision. As financial entities referred to in Article 60
MiCA may have provided crypto asset services in accordance with applicable law before 30
December 2024, they may also benefit from the transitional provision.

If financial entities referred to in Article 60 MiCA wish to continue providing crypto asset
services, they must notify the information referred to in Article 60(7) MiCA to the competent
authority of their home Member States as required by that Article.

Disclaimer:

The answers clarify provisions already contained in the applicable legislation. They do not extend in any
way the rights and obligations deriving from such legislation nor do they introduce any additional
requirements for the concerned operators and competent authorities. The answers are merely intended
to assist natural or legal persons, including competent authorities and Union institutions and bodies in
clarifying the application or implementation of the relevant legal provisions. Only the Court of Justice of
the European Union is competent to authoritatively interpret Union law. The views expressed in the
internal Commission Decision cannot prejudge the position that the European Commission might take
before the Union and national courts.



