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Question
According to Article 21(3) of the Transparency Directive (TD), the host Member State (MS)
shall ensure disclosure of regulated information in accordance with Article 21(1) of the TD if



the securities are only admitted to trading in the host MS. In this case the disclosure of the
regulated information will be done under the legal regime of the host MS. Article 19(1) of the
TD demands that an issuer who discloses regulated information files that information with the
Competent Authority (CA) in its home MS. Since the home MS necessarily differs from the
host MS (cf. to Art. 2(1)(i) and (j) of the TD) the CA of the host MS may not know that the
issuer is required to disclose/has disclosed certain information and which particular
information has to be disclosed/has been disclosed. How can the CA of the host MS ensure
that the issuers fulfill their obligations in these cases?
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According to the TD, in case the securities are not admitted to trading in their home Member

State, the applicable regime depends on the number of host Member States where the

securities have been admitted to trading:

Securities admitted to
trading

Rules on
disclosure

Who does the enforcement of the
rules on disclosure?

Only in one host MS Those of the host
MS The host CA

In several host MSs Those of the home
MS The home CA

Some CAs informed that their Member States have implemented a solution in their national

legislation where the issuer has an obligation to file all regulated information also with the

host CA. In other Member States the Competent Authorities involved agree on a case by

case basis on how to apply Article 21(3) of the TD.


