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Question
Company A is a major shareholder in an issuer X whose shares are admitted to trading on a
regulated market. Company B, which previously does not hold any shares or voting rights in



X, ac-quires control in company A. Should B notify its holdings in issuer X even though the
holdings of A in issuer X remain the same?
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As B indirectly acquires voting rights of issuer X, it has to notify its holdings in X. As required

by Article 12(1) of the TD, the chain of controlled undertakings through which voting rights

are effectively held, must be disclosed in the notification.

 


