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Question
In the case of a transaction on an OTC derivative contract (MIC code-field 36 = “XXXX”.
These are all derivatives falling under MiFIR Article 26(2)(b) and (c).), what is expected in the



transaction report when any of the following characteristics of that contract is changed: fields
50 to 56 of annex 2 of CDR 2017/590?
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When any of those characteristics of the contract change, the transaction thereof should be

considered as a new contract and therefore two transaction reports are expected:

One materializing the closing out of the initial derivative contract (swapping the buyer

and the seller).

One for the opening of the new contract with the new characteristics.


