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Additional Information

Level 1 Regulation
Markets in Financial Instruments Directive 1l (MiFID Il) Directive 2014/65/EU- Secondary
Markets

Topic
Access to CCPs and trading venues

Subject Matter
Access rights to venues trading for CCP with links with tradibg venue which opted out the
access provisions for ETDs

Question

In case that a trading venue which opted-out the access provisions for ETDs under Article
36(5) MIFIR maintains close links with a CCP, is that CCP prevented from having access
rights to venues trading any ETD?




ESMA Answer

16-10-2024

Original language

This question was deleted on 16/10/2024.



