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Question



Article 2(1) of RTS 26 provides an exemption from pre-trade, order-by-order checking for on-
venue traded cleared derivatives if certain conditions are met. When this exemption applies
to clearing members, does it also exempt clearing members from the requirement under
Article 26(2) of RTS 6 to have “appropriate pre-trade and post-trade procedures for
managing the risk of breaches of position limits”?
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General clearing members and trading venues are not required to subject client orders for

cleared derivative transactions on a trading venue to the relevant pre-trade checks required

under RTS 26 where the conditions set out in Article 2(1) of RTS 26 are met. However,

pursuant to Article 26(2) of RTS 6, they should have other pre-trade procedures to manage

the risk of breaches of position limits by their clients, by way of appropriate margining

practice and other means.


