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Question
What is the timeline for approving connections of ARMs to CAs (both the CA granting the
authorisation as well as other CAs to which the ARMs want to connect to for reporting
purposes)?
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As part of the organisational requirements set out in Article 12 of RTS 13, ARMs have to

comply with the technical specifications for the submission of transactions reports. According

to the time line set out in the authorisation process under Article 61(3) of MiFID II, CAs are

required to inform an applicant of whether or not authorisation has been granted within 6

months of the submission of a complete application. This time line includes the time required

for approving and establishing the connectivity of ARMs. ESMA considers that for approving

and establishing the connectivity of ARMs to CAs other than the CA of the home Member

State, the same timeline of 6 months should apply.


