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Level 1 Regulation
Markets in Financial Instruments Regulation (MiFIR) Regulation (EU) No 600/2014-
Secondary Markets

Topic
Systematic internaliser regime

Subject Matter
Quoting obligation for SI in non-TOTV instruments

Question
Are systematic internalisers in non-TOTV instruments subject to the quoting obligations
under Articles 14-17a of MiFIR?



ESMA Answer

16-10-2024

Original language

The scope of the quoting obligations under Articles 14-17a of MiFIR is limited to TOTV

instruments. In consequence, systematic internalisers in non-TOTV instruments are not

subject to the quoting obligations under Articles 14-17a of MiFIR. They remain however

required to notify their competent authority as prescribed under the second subparagraph of

Article 15(1) of MiFIR.

It is possible that the TOTV status of a financial instrument changes over time, in particular a

non-TOTV instrument may become TOTV at some point. ESMA expects systematic

internalisers in non-TOTV instruments to monitor the TOTV status of those instruments and

comply with the quoting obligations under Articles 14-17a of MiFIR as soon as an instrument

becomes TOTV.

03-06-2019

Original language

[ESMA 70-872942901-35 MiFIR transparency Q&A, Q&A 7.11b]

The scope of the quoting obligations under Articles 14-1817a of MiFIR is limited to TOTV

instruments. In consequence, systematic internalisers in non-TOTV instruments are not

subject to the quoting obligations under Articles 14-1817a of MiFIR. They remain however

required to notify their competent authority as prescribed under the second subparagraph of

Article 15(1) and Article 18(4) of MiFIR.

It is possible that the TOTV status of a financial instrument changes over time, in particular a

non-TOTV instrument may become TOTV at some point. ESMA expects systematic

internalisers in non-TOTV instruments to monitor the TOTV status of those instruments and

comply with the quoting obligations under Articles 14-1817a of MiFIR as soon as an



instrument becomes TOTV.


