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Topic
Securitisation Disclosure Templates

Subject Matter
Annexes 14 and 15: Inside Information or Significant Event Information - For which
counterparties should information be reported?

Question
(a) What is the appropriate scope as to which counterparties should be reported for any
transaction. In other words, should all counterparty (types) be reported such as all the types
mentioned in SESP4?



(b) Does this reporting obligation also cover counterparty types which are not included in the
list mentioned in SESP4 and SEAP4, such as for example the listing agent?
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Original language

[ESMA 33-128-563 Securitisation Q&A, Q&A 5.15.1]

(a) As set out in Article 8(1)(c) of the RTS on disclosure, information on each counterparty in

the securitisation shall be made available, via the counterparty information section. Further

narrative descriptions are available in paragraph 60(b) (on page 35) of ESMA’s CP on the

disclosure technical standards.

(b) As set out in Article 8(1)(c) of the RTS on disclosure, information on each counterparty in

the securitisation shall be made available, via the counterparty information section. Where a

counterparty type is not included in the list in SESP4 and SEAP4 the option “OTHR” should

be used.


