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Question
Originators, sponsors, or SSPEs may already have investor reports in place for ABCP
investors that contain similar information than Annexes 13 and 11 but with a different
presentation format. The same situation may exist for non-ABCP securitisations, with respect
to investor reports in Annex 12. Will these firms have to duplicate the existing reports by
adding another report containing the same information but using the ESMA template or can



they continue using their template if it contains the information required by ESMA?
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As per Article 7 of the Securitisation Regulation, the disclosure templates developed by

ESMA form the basis for the investor report (and underlying exposures) reporting obligations

of the reporting entity. There is no prohibition on originators, sponsors, or SSPEs also

providing the same or similar information via a second investor report format. However, for

the purposes of satisfying the requirements of the Securitisation Regulation (in this context

Article 7(1)(e)), Annex 12 is required to be completed for non-ABCP securitisations and

Annex 13 is required to be completed for ABCP securitisations and in the manner set out in

the RTS and ITS on disclosure.


