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Question
(a) Where information in a past data submission is corrected, even for one underlying
exposure, must the correction should be accompanied by a corresponding correction of other
relevant templates, so that the integrity and consistency of data is maintained?

(b) Where information in a past data submission is corrected, even for one underlying



exposure, must a securitisation repository registered with ESMA recalculate the data
completeness score set out in Article 3 of the RTS on operational standards?

(c) What are the interactions between data completeness requirements and
corrections/changes to previously-provided information? How should the repository proceed
in the following situation:
Step 1: On 1 June 2020, a securitisation repository registered with ESMA receives a report
with 1000 underlying exposures, investor report, significant event (i.e. a full quarterly
submission), with a data cut-off date of 1 May 2020. The securitisation repository processes
all the underlying exposures, checks whether the submission complies with the data
completeness thresholds (regarding the use of No Data options in the underlying exposure
templates), confirms that they do comply and, therefore, accepts the submission.
Step 2: On 1 June 2021, the same reporting entity sends a modification file report with 50
new loans and 50 loans to be modified, referring to the above data submission (i.e. the data
submitted on 1 June 2020 with a data cut-off date of 1 May 2020). The repository re-checks
whether, in light of these modifications to some of the underlying exposures, the overall
submission (i.e. all 1000 underlying exposures) complies with the data completeness
thresholds applicable as at 1 June 2020, and discovers that it no longer complies with those
thresholds.
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(a) Yes, the information affected in any corresponding template fields must also be corrected

and re-submitted. For example, if the current principal balance (e.g. field RREL30) for a given

underlying is changed even for one underlying exposure, the corresponding summarised total

current balance of the pool should be reflected in a corrected version of the significant event /

inside information template at a tranche level (i.e. in field SEST9 or SEAT9, as applicable).



(b) Corrections to even one record could affect the resulting data completeness score (given

the mapping from percentages of No Data options use to the score categories, such as A1).

It is therefore indeed expected that a securitisation repository registered with ESMA

recalculates the data completeness score following the receipt of a correction/change to

underlying exposure information previously submitted to it.

(c) In this scenario, the securitisation repository should:

Reject the entire data submission for that specific data cut-off date (i.e. the data

submission provided on 1 June 2020 and modified on 1 June 2021, with a data cut-off

date of 1 May 2020).

Add the data submission to its report of rejections that are made available pursuant to

Article 4 of the RTS on operational standards.


