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Subject Matter
Change of the reporting entity and unique identifier fields Unique identifier: RREL1; CREL1;
CRPL1; AUTL1; CMRL1; CCDL1; LESL1; ESTL1; IVSS1; IVAS1; IVAN1

Question
The unique identifier (set out in Article 11 of the RTS on disclosure) includes the LEI of the
reporting entity. Should the unique identifier be adjusted if the reporting entity changes during
the lifetime of the securitisation?
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Original language

[ESMA 33-128-563 Securitisation Q&A, Q&A 5.2.2]

If the reporting entity changes during the lifetime of the securitisation, the unique identifier

should not change. In other words, once the unique identifier has been set for the

securitisation by the reporting entity responsible for creating the first data submission

according to the RTS on disclosure technical standards, then that unique identifier should not

change. This enables a consistent time series of information to be built over time for that

securitisation, which is essential for data users.


