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Question
(a) What does "providing regulatory reporting", the ancillary service mentioned in Section B
point 4(b) of the Annex to CSDR, include?
(b) Should a CSD intending to provide data reporting services listed in Section D of Annex I
to MIFID II as ancillary services comply with the relevant requirements set out in MIFID II?
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(a)    This service can be identified in cases where a user of a CSD has a regulatory

obligation to provide certain information to its NCA and the CSD takes care of such reporting

with the NCA on behalf of its user.   

For the sake of clarity, this service cannot be identified in cases where the regulatory

obligation to report certain information in respect of its users is imposed directly on the CSD.  

(b)    Yes, a CSD intending to provide data reporting services listed in Section D of Annex I to

MIFID II should comply with the relevant requirements set out in MIFID II (including requiring

an authorisation in accordance with Article 59(1) of MIFID II). 

 


