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Topic
UCITS global exposure

Subject Matter
Risk Measurement and Calculation of Global Exposure and Counterparty Risk for UCITS -
Hedging strategies

Question
When calculating the global exposure according to the Commitment Approach, can UCITS
that invest in other funds make use of hedging arrangements?
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 5, Q&A 1c]

According to Box 8 of CESR’s guidelines, for the purpose of calculating global exposure

under the Commitment Approach, hedging arrangements may only be taken into account if

they relate to the same asset class. Therefore, hedging arrangements for UCITS funds of

funds are possible provided that the management company of the investing UCITS has full

knowledge of the underlying investments of the target funds.


