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Question
Can the following strategy be qualified as a hedging strategy as defined in CESR’s
guidelines?
A portfolio management practice which only aims to reduce the interest rate risk of a



corporate bond portfolio by entering into a short position on bond future contracts (or an
interest rate swap) in the same currency and with a similar interest rate duration. Note that in
this case the portfolio credit risk would remain un-hedged.
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 5, Q&A 1a]

Yes. This strategy could be considered as a hedging arrangement as defined in CESR’s

guidelines as it is in line with the example set out in paragraph 33(a) of the guidelines.


