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Question
Can cash collateral received by UCITS in the context of EPM techniques or OTC financial
derivative transactions be used by UCITS for clearing obligations under EMIR?
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 3, Q&A 6]]

No. Cash collateral received by UCITS can only be placed or invested in the assets listed in
paragraph 43(j) of the guidelines.



