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Question
Do the ESMA guidelines require that counterparty risk exposures be aggregated across both
financial derivative instruments and efficient portfolio management techniques?



ESMA Answer

01-10-2016

Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 3, Q&A 6h]

Yes. According to paragraph 41 of the ESMA guidelines, both exposures should be

combined when calculating the counterparty risk limits of Article 52 of the UCITS Directive.


