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Question

Paragraph 43(e) refers to “a basket of collateral with a maximum exposure to a given issuer
of 20% of its net asset value”. Does this diversification requirement refer to the basket of
collateral or to the net asset value of the UCITS?
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 3, Q&A 6f]

The diversification refers to the net asset value of the UCITS. Therefore, collateral received
should be diversified so that exposure to any issuer does not exceed 20% of the net asset
value of the UCITS. This means that where the amount of collateral received by a UCITS
does not exceed 20% of its net asset value, the collateral can be issued by a single issuer.



