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Question
Do the requirements on collateral only apply to the fraction of assets that reduces the
counterparty risk of the UCITS to the limit imposed by the UCITS Directive?
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 3, Q&A 6a]

No. The requirements on collateral apply to all the assets received in the context of OTC

financial derivative transactions and efficient portfolio management (EPM) techniques to

cover counterparty risk. This means that assets received in excess (i.e. after the application

of haircuts) should also comply with the same requirements.


