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Question
For the purpose of paragraph 39 of the guidelines, would the counterparty to a financial
derivative instrument be considered as having discretion over the composition of the
underlying assets of the financial derivative instrument under the following arrangement? The
role of the counterparty only involves implementing a set of rules and this set of rules is



agreed in advance with the UCITS management company and does not allow the exercise of
any discretion by the counterparty.
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 3, Q&A 5f]

No, in such circumstances the counterparty to the financial derivative instrument will not be

considered as having any discretion over the composition of the underlying assets of the

financial derivative instrument.


