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Question
For the purposes of paragraph 39 of the guidelines, would the counterparty to a financial
derivative instrument be considered as having discretion over the composition of the
underlying of the financial derivative instrument under the following arrangement? The
counterparty to the financial derivative instrument can decide on the composition of the



underlying of the financial derivative instrument or the UCITS investment portfolio without the
prior consent of the UCITS management company.
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 3, Q&A 5d]

Yes, because the counterparty to the financial derivative instrument has discretion over the

composition of the underlying of the financial derivative instrument or the UCITS’ investment

portfolio.


