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Question
Article 19(4) of Commission Regulation (EU) No 583/2010 states that “In the case of mergers
referred to in Article 2(1)(p)(i) and (iii) of Directive 2009/65/EC, only the past performance of
the receiving UCITS shall be maintained in the key investor information document.” Article
19(4) applies in cases where a receiving UCITS has a performance history. How should



Article 19(4) be interpreted in cases where the receiving UCITS is a newly established
UCITS with no performance history and is in effect a continuation of the merging UCITS?

ESMA Answer

01-03-2019

Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, section 2, Q&A 4g]

In the case of a merger where the receiving UCITS is a newly established UCITS with no

performance history, UCITS should use the past performance of the merging UCITS in the

KIID of the receiving UCITS if the competent authority of the receiving UCITS reasonably

assesses that the merger does not impact the UCITS’ performance. ESMA expects the

performance of the UCITS to be impacted if there is, inter alia, a change to the investment

policy or to the entities involved in the investment management. It should also be made clear

in the KIID of the receiving UCITS that the performance is that of the merging UCITS.


