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Question

Is the simple indication of secondary market prices to be considered an offer to the public?
For example: an issuer's securities are admitted to trading on a regulated market X in
Member State A. The issuer regularly publishes secondary market prices of its securities on
market X on its website. In compliance with the requirements of Article 1(5)(j), points (i) to (vi)
of the Prospectus Regulation, the issuer applies for the admission of its securities on another




regulated market Y in Member State B without publishing a prospectus. After the completion
of the issuer's dual listing, secondary market prices of the issuer's securities on both markets
are in the public domain, e.g. by way of publication on the relevant stock exchanges'
websites. Is the issuer allowed to also publish all secondary market prices, i.e. regulated
market X and regulated market Y prices, on its website besides information about its
business and security identification numbers without publishing a prospectus?
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Answer provided by the European Commission in accordance with Article 16b(5) of
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In general, the simple indication of secondary market prices should not be considered an
offer of securities to the public unless they are accompanied by a communication constituting
an offer of securities to the public or unless there are additional circumstances which might
altogether amount to an offer of securities to the public, in accordance with the definition laid
down in the Prospectus Regulation[1], Article 2(d)[2]. This interpretation is supported by
recital 1413 of the Prospectus Regulation, according to which the publication of bid and offer
prices is not to be regarded in itself as an offer of securities to the public and therefore it does
not require per se the publication of a prospectus. In the case described above, the issuer
should be allowed to repeat on its own website secondary market prices of its securities
trading on regulated markets that are published by the relevant stock exchanges along with
securities identification numbers and factual information about its business. Such publication
does not necessarily lead to an offer of securities to the public. However, the very specific
elements of each situation should be analysed on a case by case basis.

Disclaimer:




The answers clarify provisions already contained in the applicable legislation. They do not extend in any
way the rights and obligations deriving from such legislation nor do they introduce any additional
requirements for the concerned operators and competent authorities. The answers are merely intended
to assist natural or legal persons, including competent authorities and Union institutions and bodies in
clarifying the application or implementation of the relevant legal provisions. Only the Court of Justice of
the European Union is competent to authoritatively interpret Union law. The views expressed in the
internal Commission Decision cannot prejudge the position that the European Commission might take

before the Union and national courts.

[1] Regulation (EU) 2017/1129 of the European Parliament and of the Council on of 14 June 2017 on the
prospectus to be published when securities are offered to the public or admitted to trading on a regulated
market, and repealing Directive 2003/71/EC (OJ L 168, 30.6.2017, p. 12).

[2] Ibid "[...] a communication to persons in any form and by any means, presenting sufficient information
on the terms of the offer and the securities to be offered, so as to enable an investor to decide to
purchase or subscribe for those securities. This definition also applies to the placing of securities through
financial intermediaries"”.

[3] Ibid "The mere admission of securities to trading on an MTF or the publication of bid and offer prices
is not to be regarded in itself as an offer of securities to the public and is therefore not subject to the
obligation to draw up a prospectus under this Regulation. A prospectus should only be required where
those situations are accompanied by a communication constituting an ‘offer of securities to the public’ as
defined in this Regulation”.



