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Question
Article 52(1)(b) of the UCITS Directive requires a UCITS not to invest more than 20% of its
assets in deposits made with the same body. Does the term “body” referred to in the
aforementioned article mean “credit institution” as mentioned in Article 50(1)(f) of the UCITS
Directive or does it include also any other counterparty which is not a credit institution?
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The term “body” as referred to in Article 52(1)(b) means “credit institution” as mentioned in

Article 50(1)(f) of the UCITS Directive.

The guidance provided by this Q&A is only applicable in the context of Article 52(1)(b) and

should not affect the meaning of the term “body” in other instances of the UCITS Directive.


