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Topic
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Issuer concentration

Question
Can netting and hedging arrangements be taken into account for the purposes of calculating
issuer concentration limits pursuant to Article 52 of the UCITS Directive?
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Original language

[ESMA 34-43-392 UCITS Q&A, Section 1, 5b]

Only netting arrangements in accordance with the definition and conditions set out in the
guidelines on Risk Measurement and the Calculation of Global Exposure and Counterparty
Risk for UCITS (Ref. CESR/10-788) may be taken into account when calculating issuer
concentration limits.



