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Reporting of trading venue for cleared and non-cleared SFTs

Question
a) How should the field 2.8 “Trading venue” be reported for SFTs?
b) Can an SFT concluded bilaterally and cleared by a CCP on the same day be reported in
accordance with Article 2(2) of CDR (EU) 2019/356?
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a) Trading venue is defined under Article 4(24) of MiFID II as a regulated market, an MTF or

an OTF. Counterparties therefore should report in the field 2.8 “Trading venue” the segment

MIC of the trading venue for SFTs concluded on regulated markets, MTFs and OTFs, XOFF

for SFTs concluded off-venue for SFTs that are admitted to trading on a venue and XXXX in

the rest of the cases, including an execution through a systematic internaliser (SI).

b) No. SFTs concluded bilaterally (i.e. not on a trading venue, where trading venue should be

understood as defined under MiFID) and cleared by a CCP should be reported pursuant to

Article 2(1) of CDR (EU) 2019/356.


