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Additional Information

Level 1 Regulation
Regulation 2020/1503 - European crowdfunding service providers for business

Topic
Information to clients on topics other than costs and charges

Subject Matter
Investor protection and marketing communication

Question
Can the KIIS, the KIIS at platform level and marketing communication be translated into
other languages?



ESMA Answer

28-01-2022

Original language

Besides the languages referred to in the answer to question 5.3 above, Article 23(4) of the

ECSPR provides that a CSP can, in addition, arrange for the translation of a KIIS in any other

language as long as the translation accurately reflects the content of the KIIS that was

originally drawn up in one of the languages mentioned in Article 23(2). This provision applies

mutadis mutandis to the KIIS at platform level.

However, pursuant to Article 27(3) marketing communications can only be prepared in (i) at

least one of the official languages of the Member State in which the marketing

communications are disseminated or (ii) in a language accepted by the NCA of that Member

State.


