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Question
Should offers to the public of transferable securities made by a project owner in its capacity
as offeror pursuant to the exemptions under Article 1(4) points (a) and (b) of Prospectus
Regulation be taken into account when calculating the EUR 5 000 000 threshold applicable
under Article 1(2) point (c) of the ECSPR?
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(Published as Crowdfunding Q&A 3.9)

No. The reference made in point (ii) of point (c) of Article 1(2) of the ECSPR is strictly meant

to capture the total consideration of offers of securities made by the project owner in its

capacity as offeror pursuant to the exemption under Articles 1(3) and, when applicable, the

exemption under 3(2) of the Prospectus Regulation. Consequently, the consideration of

offers referred to in point (a) and (b) of Article 1(4) of the Prospectus Regulation made by the

project owner in its capacity as offeror should not be taken in consideration for the purpose of

the calculation of the threshold referred to in point (c) of Article 1(2) of the ECSPR.


