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Question
Are EU index providers required to comply with the obligations laid down in the BMR before
they are authorised or registered?
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Original language

Article 34(2) of the BMR “Authorisation and registration of an administrators” states that “an
authorised or registered administrator shall comply ‘at all times’ with the conditions laid down
in the Regulation”. This wording suggests that only an authorised or registered administrator
is required to comply with the BMR’s conditions. “Conditions”, in this context, should be
understood as encompassing the requirements imposed by the BMR on administrators.

Paragraph (4) of the same Article states that “the applicant [index provider] shall provide all
information necessary to satisfy the competent authority that the applicant has established, at
the time of authorisation or registration, all the necessary arrangements to meet the
requirements laid down in this Regulation”. Also this paragraph clearly indicates that index
providers, in order to be authorised or registered as administrators, must be in a position to
meet the requirements of the BMR at the time of authorisation or registration, i.e. not before
that date. Therefore EU index providers are required to comply with the obligations laid down
in the BMR only at the time of authorisation or registration.



