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Topic
Benchmarks Regulation

Subject Matter
Financial instruments and systematic internalisers (ESMA70-145-114_Q&A 5.8)

Question
When are financial instruments traded on a systematic internaliser in scope of the BMR?



ESMA Answer

26-09-2018

Original language

ESMA considers that “traded via a systematic internaliser” as referred to in Article 3(1)(16)

BMR should be read to cover:

a) all instruments described in reference data provided by a systematic internaliser in

compliance with Article 27 of Regulation (EU) No 600/2014 (MiFIR) (even if traded outside

that systematic internaliser); and

b) all other instruments that are actually traded on a systematic internaliser, regardless of any

requirement of the systematic internaliser to provide reference data.


