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Question
Can a benchmark qualify as a ‘regulated-data benchmark’ if a third party is involved in the
process of obtaining the data?
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Original language

The BMR subjects the provision of regulated-data benchmarks to fewer requirements, given

that the input data stems entirely from sources which are themselves subject to regulation.

The notion of “entirely and directly” in Article 3(1)(24)(a) precludes, in principle, the

involvement of any third party in the data collection process. The data should be sourced

entirely and directly from a trading venue without the involvement of third parties, even if

these third parties function as a pass-through and do not modify the raw data. However,

pursuant to Article 3(1)(24)(a)(vii), if an administrator obtains regulated data through a third

party service provider (such as a data vendor) and has in place arrangements with such

service provider that meet the outsourcing requirements in Article 10 of the BMR, the

benchmark still qualifies as regulated-data benchmark.


