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Question
Question 6 [last update 28 May 2021]: How should the performance reference period be
set in case of a merger where the receiving AIF is a newly established fund with no



performance history and it is in effect a continuation of the merging AIF?
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Original language

In order to ensure that the merger is not conducted with the aim of resetting the performance

reference period, in the case of a merger where the receiving AIF is a newly established fund

with no performance history and the competent authority of the receiving AIF assesses that

the merger does not substantially change the AIF’s investment policy, the performance

reference period of the merging AIF should continue applying in the receiving AIF.

 

Footnote: Based on the scope section of the guidelines, “In case Member States allow AIFMs to market
to retail investors in their territory units or shares of AIFs they manage in accordance with Article 43 of
the AIFMD, the guidelines also apply to AIFMs of those AIFs, except for: (a) closed-ended AIFs; and (b)
open-ended AIFs that are EuVECAs (or other types of venture capital AIFs), EuSEFs, private equity AIFs
or real estate AIFs”.


