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Question
According to article 21(7)(c) SECR, the transaction documentation shall clearly specify
provisions that ensure the replacement of, amongst others, liquidity providers in the case of



their default, insolvency, and other specified events, where applicable. We are currently
assessing several securitisations where there is a Reserves Funding Provider or
Subordinated Loan Provider that fullfills a role as a liquidity provider. The role of these parties
is to make available the relevant reserve advances, including a liquidity reserve advance to
provide the issuer with additional liquidity in order to make interest payments on the notes.

For these transactions, it is being argued that there is no back-up party in place because
additional reserves will be funded when the rating of the Reserves Funding Provider or
Subordinated Loan Provider respectively is downgraded. The funding of these reserves will
occur before a potential default of the Reserves Funding Provider or Subordinated Loan
Provider and therefore it is argued that a back-up party would not be necessary.

Question:
According to Art.21(7)(c) SECR, should there always be a provision in the transaction
documentation that ensures the replacement of a liquidity provider, or any other party that
functions in a certain way as a liquidity provider (but named differently), if present?


